Само на една победа от основната схема на Australian Open

...
 Само на една победа от основната схема на Australian Open
Коментари Харесай

Цвети продължава да мачка на Australian Open

 

Само на една победа от главната скица на Australian Open е най-хубавата тенисистка Цветана Пиронкова. Тя съумя да преодолее и втората си съперничка в квалификациите - корейката На-Лее Хан, надигравайки я в три сета - 6:0, 3:6, 6:1.

Тя нямаше проблеми в първата част на мача и единствено за 29 минути съумя да подчини своята съперничка. Пиронкова стартира мача с пробив, а след това съумя да поведе с 2:0, а по-късно нямаше никакви проблеми да затвори сета без да даде опция на Хан да вземе гейм.

Явно пловдивчанката подцени обстановката и даде опция на корейката да вземе втората част от дуела. Първият гейм на втория сет продължи цели 12 минути, а Пиронкова пропусна три поредни шанса за пробив. В последна сметка Хан завоюва подаването си, а това бе и първи извоюван сет в мача. Българската изравни за 1:1.

На-Лее Хан съумя да си завоюва подаването, а по-късно проби и Пиронкова за 3:1. Последва нов сполучлив сервис за корейката за 4:1, а в последна сметка сетът приключи при 6:3.

Преди третия сет Пиронкова направи 10-минутна пауза и се върна на корта, започвайки по-лесно да печели точките си. Тя започва с елементарно свое подаване, а по-късно направи и пробив, с което поведе с 2:0. Последва нов сполучлив гейм при неин сервис за 3:0 и нов пробив за 4:0. Корейката върна един сет за 4:1, успявайки да пробие Пиронкова.

До края пловдивчанката бе безкомпромисна и съумя да затвори гейма при 6:1, а и с това и самия мач.

Във финала на квалификациите Цветана Пиронкова ще се изправи против победителката от мача сред 125-ата в света Маргарита Гаспарян от Русия и 192-ата в света Мариам Болквадзе от Грузия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР